Blauwvoorhoofdamazone

Blauwvoorhoofdamazone

zondag 3 november 2013

Te mager


 
Max is veel te mager. Vorige week zondag liet ik hem opstappen, en toen merkte ik dat hij bijna niets woog. Alleen maar veren zogezegd. Ik zette hem op de weegschaal, hij vond het eng en daarom werd ook zijn borstbeen fel uit stekend zichtbaar. Ik schrok er echt van. Max eet wel, maar nooit meer, of extra. Als ik hem een walnoot geeft bijvoorbeeld, laat hij zijn brokken staan.  Ik heb op het forum van de Vrolijke papegaai, een hulpkreet geplaatst. Ik heb veel bruikbare reacties gekregen: Sunshine factor, Juvenile van Harrinsons voor herstellende vogels.
Ik heb een flinke bestelling gedaan bij Avonturia, ook heb ik van Lafeber de nutriberries besteld, dit om eens iets anders te kunnen geven. (Verandering van spijs doet eten.)We zijn aan de slag gegaan toen alles op dinsdag was bezorgd.
 
 
 
 De Sunshine factor vloeibaar maken in een kopje warm water. In een bakje de brokjes doen en als de Sunshine vloeibaar is, er een eetlepel door heen mengen. Het hoeft niet in ieder brokje terecht te komen. Daarna de gewone hoeveelheid voeren. 
 
 
 Max weegt op zondag 27 oktober 2013 367 gram, Noa weegt 410 gram.
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten